fbpx

Fysioterapia nuoren urheilijan tukena

Juniorijääkiekon valmentajien ja lasten vanhempien toimesta tulee verraten säännöllisesti kysymyksiä siitä, miten fysioterapeutti voi auttaa heitä valmennuksen tukena. Valmentajien yleisin kysymys on, miten fysioterapeutti voisi auttaa koko joukkueen toimintaa. Lasten vanhemmat taas ovat kiinnostuneempia juuri heidän lapsensa kehittymisen tukemisesta. 

Urheiluvammoista yleisellä tasolla on olemassa runsaasti tietoa. Myös nuorisourheilun erityispiirteistä, nuorten harjoittelusta ja jääkiekon lajispesifisistä ominaisuuksista löytyy tietoa mutta toki jo selvästi vähemmän. Fysioterapeutin osaamisalueet urheilussa ovat vammojen ennaltaehkäisy, akuutti hoito, kuntoutus ja suorituskyvyn parantaminen. Fysioterapeutti voi siis vaikuttaa vammojen vähenemiseen erityisesti yksilötasolla ja sitä kautta vaikuttaa koko joukkueenkin suorityskyvyn paranemiseen. Tällä tavalla fysioterapia toimii nuoren urheilijan tukena.

Movement Fysioksen Urheilijan KuntoutusKymppi nuoren jääkiekkoilijan tueksi

Nuoren jääkiekkoilijan jokainen rasitusvamma on turha ja valtaosa niistä on ennaltaehkäistävissä oikeanlaisella harjoittelulla. Henkilökohtaiseen, ohjattuun oheisharjoitteluun olemme luoneet Urheilijan KuntoutusKymppi -paketin, jota voi hyödyntää niin ennaltaehkäisevänä ohjattuna harjoittelukokonaisuutena tai mahdollisen vammatilanteen jälkeen kuntoutuksellisena harjoitteluna. 

Kysy lisää Urheilijan KuntoutusKympistä ja urheilufysioterapiasta 044-244 2266 tai antti@movementfysios.fi

Jaa tämä: