fbpx

Liikuntaryhmät

Liikuntaryhmämme pyörivät kurssimuotoisesti. Hinnat ja lisätiedot info@movementfysios.fi

Somatic Pilates alkeet

Pilates alkeet tunti sopii sinulle, joka vasta aloitat pilatesharrastusta tai olet harrastanut lajia satunnaisesti. Tunneilla opit pilateksen perusteet: kehon asennon hallinnan, syvien rankaa tukevien lihasten oikeaoppisen käytön, hengityksen ja paljon muuta! Tunneilla tehdään liikkeet rauhallisessa rytmissä ja opetellaan käyttämään kehoa uudella, tarkoituksenmukaisella tavalla. Alkeistuntien jälkeen tiedät, mitä tarkoittavat lapatuki, lantion neutraali asento ja syvät vatsa- ja selkälihakset sekä ennen kaikkea osaat hyödyntää tietoa arjen liikkumisessasi. Laji sopii kaikille iästä ja liikuntataustasta riippumatta. (Huom! Raskaana oleville ja vastikään synnyttäneille tulossa oma kurssi.)

”Kymmenen kerran jälkeen tunnet eron, kahdenkymmenen kerran jälkeen näet eron ja kolmenkymmenen kerran jälkeen sinulla on uusi keho.” Joseph Pilates

Tunnit ohjaa fysioterapeutti, pt, Somatic-pilatesohjaaja Meri Saarinen.

Jos sinulla on kysyttävää, tai pohdit vielä tunneille osallistumista, ota rohkeasti yhteyttä niin keskustellaan lisää!

Movement liikkuvuustunti

Jos kehosi kiristää, lihakset tuntuvat jumittavan ja kolotus vaivaa siellä täällä, on tämä tunti sinulle! Movement-liikkuvuustunti sopii kaikille lähtötasosta riippumatta, ja etenkin heille jotka eivät koskaan venyttele, koska se nyt vaan tuntuu niin inhottavalta. Movement-liikkuvuustunneilla tavoitteena on hakea pehmeästi ja monipuolisesti harjoittelemalla kireyksiin helpotusta ja lyhentyneisiin lihaksiin lisää pituutta. Tunnin aikana lämmitellään, venytään ja vanutaan eri tavoin ja lopuksi rentoudutaan kehon äärelle. Tunnilla hyödynnetään paljon faskioita eli lihaskalvoja avaavia tekniikoita sekä yhdistellään erilaisia venytysmetodeja dynaamisista venytyksistä pidempiin syvävenytyksiin.

Tunnit ohjaa Somatic Streching&Pilates-ohjaaja, fysioterapeutti ja pt Meri Saarinen.

Somatic Pilates perustaso

Somatic Pilates perustason tunnit ovat tarkoitettu pilatesta jo jonkin aikaa harrastaneille ja lajin perusteet hallitseville. Tunneilla käydään läpi monipuolisesti pilateksen valmistavia liikkeitä, sekä tehdään klassisen repertuaarin perustason liikkeitä eri tavoin modifioiden. Tuntien kantavana teemana ovat pilateksen kuusi pääperiaatetta: hallinta, keskittyminen, keskustan käyttö eli power house, hengitys, tarkkuus ja liikkeen virtaus eli flow. Tunneilla käytetään vaihtelevasti pienvälineitä, kuten kuminauhaa, vannetta ja palloa.

Kurssin ohjaa fysioterapeutti, pt, Somatic-pilatesohjaaja Meri Saarinen.

BabyBalance

BabyBalance on äideille suunnattu synnytyksen jälkeiseen palautumiseen keskittynyt tunti, jossa vauvat saavat olla mukana. BabyBalanceen voi osallistua pian synnytyksen jälkeen oman voinnin mukaan tai niin pian kuin lääkäri antaa siihen luvan. Pääpaino BabyBalance-tunneilla on lantionpohjan ja keskivartalon tuen vahvistamisessa Pilateksesta ja Joogasta tuttujen liikkeiden avulla. Tunnilla huomioidaan erityisesti raskauden ja synnytyksen aiheuttamat muutokset kehossa. Vauvat saavat olla mukana osassa liikkeissä, tai pötkötellä vain vieressä matolla. Sinä päätät. Tunneilla edetään rauhallisesti, myös pienten ehdoilla.

Tunnit ohjaa tuki- ja liikuntaelinongelmiin ja äitiysfysioterapiaan erikoistunut fysioterapeuttimme Mia Marttinen.

Äijäpilates

Tiesitkö, että herra Pilates oli tosiaan herra? 😀 Pilates on laji, joka ei pelkästään sovi miehille, vaan on miehen kehittämä ja haastaa todella myös miesten liikkumista.

Äijäpilateksessa keskitytään pilateksen perusteisiin, joten se sopii niin vasta-alkajalle kuin sinulle, jolla edellisistä pilatestunnista on jo aikaa. Tunneilla opit uutta kehon asennon hallinnasta, syvien rankaa tukevien lihasten käytöstä, hengityksen roolista liikkumisessa ja paljon muuta! Tunneilla tehdään liikkeet rauhallisessa rytmissä. Laji sopii kaikille iästä, liikuntataustasta ja liikkuvuudesta riippumatta.

”Kymmenen kerran jälkeen tunnet eron, kahdenkymmenen kerran jälkeen näet eron ja kolmenkymmenen kerran jälkeen sinulla on uusi keho.” Joseph Pilates

Tunnit ohjaa fysioterapeutti ja Somatic-pilatesohjaaja Meri Saarinen.

Tilauksesta ohjaamme pienryhmiä myös urheiluseuroille ja yrityksille.