fbpx

Testaus

Jotta kehittymistä voidaan seurata, pitää fyysisiä ominaisuuksia pystyä mittaamaan.

FMS

FMS – kehon liikehallinnan arviointi ennaltaehkäisee urheiluvammoja ja rasitusperäisten tuki- ja liikuntaelinoireiden syntymistä. Kehon hallinnalla tarkoitetaan liikkeen hallintaa ja tasapainotaitoja, jotka vaikuttavat muun muassa nopeuteen, liikkeiden koordinaatioon, liikkumisen sujuvuuteen ja voimakkuuteen. Hyvä kehon hallinta on edellytys tuki- ja liikuntaelimistön optimaaliselle kuormittumiselle. FMS-testaus kartoittaa kehon taitoa tuottaa liikettä eli se ei mittaa ainoastaan liikesuoritusten määrää kuten perinteiset kuntotestit.

 

FMS kartoittaa rasitus- ja urheiluvammariskit helposti ja nopeasti

Mikäli testi osoittaa heikkouksia joillain osa-alueilla, päästään niihin kohdentamaan korjaavia toimenpiteitä samoin tein.

 

FMS motivoi harjoitteluun

Liikehallinnan kehittyminen lisää onnistumisen kokemuksia sekä tuo hallinnan tunnetta ja mielekkyyttä liikkumiseen. FMS-liikehallinnan arviointimenetelmä sisältää 7 eri testiliikettä, jotka sopivat kenelle tahansa. Saat mukaasi jo ensimmäisellä kerralla alkuvaiheen harjoitteet ja harjoittelu etenee sopimuksen mukaan joko yksilöllisesti tai pienryhmässä.

Kysy lisää info@movementfysios.fi

 

TE3 -Älykeppi

Keppi on varmaankin maailman vanhin kuntoiluväline. TE3 on tuonut keppiin ”älyn” mukaan ja Movement Fysioksella on käytössä TE3:n Pro -versio. Kepin käyttöä tukee mobiilisovellus. Sovellus mittaa seuraavia asioita: hypyn korkeus (cm), liikkeen teho (kepin heilautus/ hyppy kepin kanssa), liikkeen kiihtyvyys (m/s2), tasapainon poikkeamat sekä maksimi- ja keskiarvopoikkeamat kulmassa (aste°).

TE3 on kehittänyt keppiä useamman vuoden ajan ja kerännyt dataa viitearvoiksi sekä kehittänyt harjoitteita ja harjoitusohjelmia kepin avulla.

Liikuntaklinikalla käy maksuvälineinä myös: