Äitiysfysioterapia ja lantionpohjan fysioterapia

Movement Fysioksen äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutin vastaanotolle on mahdollista päästä aivan Tikkurilan keskustassa.

 

Äitiysfysioterapialla pyritään ennaltaehkäisemään sekä kuntouttamaan raskausaikana ja synnytyksen jälkeen ilmeneviä oireita ja kehon toimintahäiriöitä. Vastaanotolle voi hakeutua tarvittaessa jo raskausaikana, sillä mahdollisia oireita voidaan hoitaa jo ennen synnytystä ja näin edesauttaa äidin hyvinvointia raskausaikana. Raskauden aikaisella fysioterapialla voidaan myös edistää synnytyksen jälkeistä palautumista sekä ennaltaehkäistä monia synnytyksen jälkeisiä vaivoja, kuten suorien vatsalihasten erkaumaa. Lisää erkaumasta ja sen kuntoutuksesta voit lukea Mian blogista.

Raskauden ja synnytyksen aikana tapahtuvien kehon muutostilojen aiheuttamia vaivoja voidaan hoitaa ja kuntouttaa vielä synnytyksen jälkeenkin. Samalla edistetään kehon palautumista pitkästä raskausajasta ja synnytyksestä sekä lisätään äidin hyvinvointia ja jaksamista arjessa. Movement Fysioksen äitiysfysioterapeutti Mia on lisäksi erikoistunut tuki- ja liikuntaelinongelmien tutkimiseen ja hoitoon (Maitland Concept), mikä takaa avun haastavissakin ongelmissa.

 

Erkauma? Lantionpohjan ongelma? Milloin äitiysfysioterapia on ajankohtaista?

 

 Äitiysfysioterapeutin vastaanotolle hakeutuminen ei ole koskaan liian myöhäistä, sillä raskausajan sekä synnytyksen aiheuttamia TULE-ongelmia voidaan kuntouttaa vielä vuosien jälkeen synnytyksestä. Lantionpohjan ongelmissa voit hakeutua vastaanotolle vaikka et olisikaan synnyttänyt.

Äitiysfysioterapia ja lantionpohjan fysioterapia on aina kokonaisvaltaista hoitoa ja voit lähestyä fysioterapeuttiamme mm. seuraavissa ongelmissa:

– Raskausajan ja synnytyksen jälkeiset selkävaivat
– Lantion alueen kivut, liitoskivut
– Raajojen puutumisoireet
– Suorien vatsalihasten erkauman kuntoutus
– Arpien hoito (esim. sektio- tai episiotomia)
– Pidätysvaikeudet tai muut lantionpohjan toiminnanhäiriöt
– Lantionpohjan EMG-mittaukset, elektrostimulaatio ja biopalaute-harjoittelu
– Synnytyksen jälkeinen liikuntaan palaaminen 

Käytössämme on myös kuvantava ultraäänilaite.

Lisätietoja: mia(@)movementfysios.fi

 

Lantionpohjan fysioterapia Vantaa
Vatsalihasten erkauma Vantaa
Äitiysfysioterapia Vantaa