”Nykyään on ihmisille tarjolla sen seitsemäätoista sorttia erilaisia terapeutteja, body using advicereita, nutrition guruja ja vaikka sun mitä. Mistä sinä, palvelun tarvitsija, voit maallikkona tietää, mitä sinä oikeasti tarvitset? 

Fysioterapeutilla on terveydenhuollon AMK-tutkinto, minkä lisäksi Movement Fysioksen fysioterapeuteilla on erikoistumistutkintoja ja muita harjoitteluun liittyviä lisäkoulutuksia melko monen vuoden edestä. Sinun kannaltasi se tarkoittaa sitä, että jos sinulla on kipuja tai koet, että liikkumisessasi on muuten rajoitteita, osaamme erittäin todennäköisesti auttaa sinua matkallasi muutokseen.

Fysioterapeutti on oikea asiantuntija arvioimaan ja ottamaan huomioon fyysiset rajoitteet harjoittelussa silloin, kun optimaalinen liikkuminen ei syystä tai toisesta ole mahdollista. Personal trainer taas on liikunnan ammattilainen, jonka työkenttää voi olla esim. painonpudotus, yleisen suorituskyvyn parantuminen tai vaikkapa käsilläseisonnan opettaminen ja voipa olla, että kun paino putoaa ja lihasvoimaa tulee lisää, niin kivutkin lähtevät. Sinun kannaltasi tämä titteleiden sekametelisoppa tarkoittaa sitä, että todennäköisesti paras lopputulos saadaan, kun nämä kaksi asiaa yhdistetään; hoitoon yhdistetään kulloiseenkin kuntoutuksen vaiheeseen optimoitu harjoittelu. Fysioterapeutin peruskoulutus ei valitettavasti valmista fyysisen harjoittelun viitekehyksessä oikein mihinkään ja juuri siksi jatkuva kouluttautuminen on avainasiassa. OMT-tittelin saadakseen fysioterapeutille pitää lukemisen ja harjoittelun maistua jo vähän enemmän, sillä OMT-koulutus on nykyään 2,5 vuoden tutkintotavoitteinen opiskelusessio AMK-tutkinnon päälle (ja silloin wanhoina hyvinä aikoina, kun hiihdettiin kouluun aarniometsien läpi nälkäisiä susilaumoja uhmaten, kesti OMT-koulutus 3,5 vuotta, se se vasta rankkaa oli ;D). Minulla on verkostoitumiseni ansiosta käynyt sillä lailla mahtava onni, että tuttavapiiriini tässä pääkaupunkiseudulla kuuluu aivan huikeita fysioterapian osaajia, niitä alamme valmennuspuolen parhaita personal trainereita ja sitten näitä fysioterapeutti – personal trainer -yhdistelmäihmisiä, kuten me itse Movement Fysioksella. 

Semmoinen rohkaisun sana vielä sinulle, joka olet jaksanut lukea jokseenkin sensuroimatonta tajunnan virtaa tänne asti: jos kärsit selkäkivusta ja etsit siihen ammattiauttajaa, niin muista, että valtaosa selkäkivusta on täysin hyvälaatuista ja menee ohi täysin ilman sen erityisempiä tutkimuksia, lääkärikäyntejä tai kovia kipulääkkeitä, sen sijaan niinkin yksinkertainen lääke kuin liikunta voi viedä kivut mennessään ja jopa pitää ne poissa. Vaivan kulku ja asiakkaan tavoitteiden huomioiminen harjoittelun suunnittelussa tuo yleensä toivotun lopputuloksen eli saavutetaan vahvempi, liikkuvampi ja kestävämpi keho kuin mitä lähtötilanne oli. 

Meillä Movement Fysioksella työskentelee, vaikka itse sanonkin, fysioterapia- ja personal training -alan kovimpia tekijöitä, mitä fyysisen harjoittelun suunnitteluun ja ohjaamiseen tulee. Katso nettisivujemme etusivulta asiakasreferenssejä, soita tai laita sähköpostia ja sovitaan tapaaminen, luulenpa, että haluat treenata meidän kanssamme.”

-Antti-

Jaa tämä: